Ne kartą akį traukė gražuoliai baravykai šaldiklyje. Bet taip ir nerasdavau jiems progos ar TO ypatingo patiekalo, kurio pagrindine dalim jie būtų. Bet štai žiemos gale užklydo į mūsų šaldytuvą porą gražių silkių iš pajūrio, tad pasidaviau pagundai pasimėgaut dzūkiška klasika – kepti baravykai su silkute ir karštom bulvėm.
Baravykus atšildžiau, nuploviau ir supjausčiau riekelėmis. Ant sviesto ir trupučio aliejaus su keletu rozmarino lapelių ( juos maišau, kad išvengt sviesto svylimo ) pakepinau grybus. Lengvai padruskinau, papipirinau ir pagardinau šviežiomis, tik ką iš balkono nuskintomis petražolėmis. Namus užliejo palaimingas aromatas!!!
Tuomet ėmiausi silkės pagardinimo- lengvai pamarinavau svogūnus. Vieną svogūną supjausčiau, pagardinau druska ir pipirais bei pora arbatinių šaukštelių ryžių acto ( tik tokį tuo metu turėjau po ranka). Palikau valandėlei marinuotis. Per tą laiką išviriau bulvių su lupenom ir pasiruošiau silkę. Ir vakarienė gatava!
Kai norisi kažko paprasto bet labai neprasto! Skanaus!
Va čia tai skanumynai 🙂 užskaitau 🙂
Nors skaitau jau visai vakare, kai skrandis per dieną matęs jau ir To, ir Ano, ir dar ledų su karamele desertui naktipiečiams, bet vis tiek seilė beveik varva:). iš tavęs išmokau žavėtis maistu ir tebesimokau:)
Kaip skaniai atrodo! Pupsi pas mane kaip tik baravykai, turbut jie bus pagaminti taip, kaip cia rasoma ir dar bulves su lupenom..ech 🙂